سیستم کنفرانس اتوترک

سیستم کنفرانس اتوترک

در سال‌های اخیر که سیستم‌های کنفرانس دیجیتال مرسوم شده است و افزایش استفاده از ویدئو کنفرانس در سازمان‌ها و شرکت‌ها همچنین در سالن‌های بزرگ تصویر برداری از اهمیت بالایی برخوردار شده است. به همین منظور در سیستم کنفرانس‌های دیجیتالی قابلیتی به نام اتوترکینگ فراهم شده است.

 وجود دوربین در سالن‌های کنفرانس به منظور ضبط تصاویر و مستند سازی لازم و ضروری است. دوربین‌هایی که در سالن‌های کنفرانس استفاده می‌شوند، قابلیت کنترل به صورت دستی (Manual) یا به صورت خودکار (Auto Track) را دارند. در مدل کنترل دستی، وجود یک اپراتور برای کنترل دوربین لازم است.
در سیستم کنفرانس اتوترک با دوربین کنترل خودکار (Auto Track)، دوربین ها از پیش تنظیم می‌شوند و هنگامی که میکروفن سخنران یا شرکت کننده روشن می‌شود، دوربین به صورت خودکار تصویر فردی که صحبت می‌کند را ضبط می‌کند.

سیستم اتوترکینگ چیست؟

برای مثال در یک سالن کنفرانس ۵۰ نفره و مجهز به دوربین‌های تصویربرداری که بصورت اتوترکینگ عمل می‌کنند، هر شخصی که میکروفن کنفرانس رومیزی خود را روشن کند دوربین کنفرانس ردیاب خودکار که بر اساس چیدمان سالن جانمایی شده است که ممکن از یک دوربین و حتی در بعضی موارد با توجه به ابعاد سالن تا ۴ دوربین جانمایی شده باشند و برای ردیابی سخنران استفاده می‌شود هر کسی که دکمه فشار دهد و بخواهد صحبت کند این دوربین بصورت خودکار می‌چرخد و چهره سخنران را نمایش می‌دهد و همزمان هنگامی که سخنران در حال صحبت کردن است هم می‌توانید تصویر را داشته باشید و هم قابلیت رکورد کردن جلسه را فراهم می‌کند از مزایای اتوترکینگ می توان به این مورد اشاره کرد که دیگر نیازی به یک اپراتور جهت پشتیبانی نمی کند. از مزایای دیگر آن بحث برقراری کنفرانس تصویری می باشد که امکان برقراری ویدئو کنفرانس را نیز فراهم می‌کند.

 قبل از سیستم کنفرانس اتوترکینگ از سیستم استفاده می شد که اپراتور در اتاق کنترل باید ابتدا سخنران، joystick  های کیبورد کنترل و دوربین مدنظر را انتخاب می‌کرد و از طریق کیبرد کنترلر به سمت فرد سخنران تغییر می‌داد که این کار حدود ۳۰ ثانیه الی ۱ دقیقه طول می‌کشید و شاید بیشتر بستگی به زمانی داشت که اپراتور، سخنران را پیدا می‌کرد اما در سیستم‌های اتوترکینگ این پروسه زیر ۱ ثانیه انجام می‌شود که باعث افزایش کارایی و کیفیت جلسه می‌شود.

کیفیت دوربین کنفرانس اتوترک

دوربین های کنفرانس با توجه به تکنولوژی های ساخت آن ها، کیفیت های متفاوتی از جمله ۴۸۰، ۷۲۰ (HD) ، ۱۰۸۰p (Full HD) و … می باشند.
اتوترک بودن دوربین کنفرانس ویژگی خاص دوربین به حساب نمی آید، بلکه ویژگی خاص منبع تغذیه محسوب می شود. به این معنی که یک سیستم کنفرانس اتوترک توسط منبع تغذیه مشخص می شود.

ضبط صدا و تصویر در سیستم کنفرانس

در سیستم کنفرانس صوتی ، صدا توسط میکروفون های رومیزی دریافت و از منبع تغذیه می توان خروجی صدای باکیفیت و مطلوب دریافت کرد. صدای خروجی توسط بلندگوها پخش و توسط رکوردر صدا ضبط و آرشیو می گردد. اکثر منابع تغذیه سیستم کنفرانس قابلیت ضبط و آرشیو کردن صدای جلسات را دارا می باشند.
برای ذخیره سازی تصاویر در سیستم کنفرانس از تجهیزات جانبی از جمله رکوردرهای تصویر می توان استفاده نمود.

مراکز کاربرد دوربین اتوترک

  • سالن های کنفرانس و جلسات
  • سالن های همایش
  • سالن های اجلاس

مزایا سیستم کنفرانس اتوترکینگ

  • حذف نقطه کور در سالن کنفرانس
  • عدم نیاز به اپراتور
  • آرشیو صدا و تصویر جلسات
  • جابجایی دوربین با سرعت بالا
  • نمایش چهره سخنران

منبع: وبسایت مهندسی نوآوران تحقیق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.